Wat is schuldhulp?

Geldproblemen, het kan iedereen overkomen. Achteraf betalen, ontslag krijgen en de rekeningen niet meer kunnen betalen, onnodige spullen aanschaffen, of gewoon niet goed om kunnen gaan met geld, voor alle situaties is een oplossing. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom zijn wij er, om je hierin te begeleiden en ondersteunen. Erkennen, toegeven dat je schulden hebt is al een goed begin. Aangrijpen van hulp is de tweede stap! Schuldhulp wordt gefinancierd door de gemeente. 

Wat moet ik nu doen?

Als je je in deze situatie bevind ben je op de juiste plek! Wij van Met'n klik zorgen er voor (samen met u) dat we controle en inzicht krijgen over uw financiën. Om hier een overzichtelijk beeld van de te krijgen maken we eerst samen een afspraak, geen zorgen, je zit nog nergens aan vast. Wij willen u eerst graag leren kennen en kijken of er een klik is. Zo kunnen we op een fijne manier samenwerken. De volgende goede stap is dan ook om contact met ons op te nemen, dit mag telefonisch (085-0160671) of via dit formulier. We maken zo snel mogelijk een afspraak voor een kennismaking. Als het van beide kanten klikt en onze werkwijze u bevalt, gaan wij de volgende stappen bespreken.

Verschillende manieren van schuldhulp

Budget beheer

Vaak is budgetbeheer nodig om ervoor te zorgen dat uw vaste lasten (weer) op tijd worden betaald. De kans op betalingsachterstanden of nieuwe schulden wordt hierdoor kleiner.

Schuldsanering

Schuldsanering is voor mensen met problematische schulden.  Dit zijn schulden die niet kunnen worden afbetaald binnen 3 tot 5 jaar, zonder hulp. Dit traject duurt drie jaar. In die tijd ontvangt u zelf een bedrag om van te leven. Hierna worden de schulden kwijtgescholden.

Schuldhulp

Schuldhulp is voor mensen met problematische schulden. Dit zijn schulden die niet kunnen worden afbetaald zonder hulp. De schuldhulpverlener onderhandeld met schuldeisers maar het is niet altijd zo dat de schulden worden kwijtgescholden. 

Beschermingsbewind

Deze vorm van bewindvoering is er om – zoals het woord al zegt – volwassenen die niet (meer) zelfstandig financiële beslissingen kunnen nemen, te beschermen. Dit wordt aangevraagd via de kantonrechter en kan in principe duren totdat degene die onder bewind staat, overlijdt.

Ik heb een vraag..

Netherlands

Onze privacyklaring is van toepassing.